Merkur

Hvorfor er du kunde i din bank?

Rigtig mange danskere har slet ikke et forhold til deres bank. Det er blot den bank de altid har haft, eller som deres forældre har haft.
Vil du have en bank der ikke bidrager til økonomiske bobler, og som ikke har gigantiske profitter og bonusser som deres aller helligste mål? 

En bank hvor dine penge giver mening?

- Så er Merkur Andelskasse banken for dig!

Merkur kan tilbyde dig alt hvad du skal bruge som bankkunde, og så investerer de kun i projekter som er enten miljøvenlige, socialt gavnlige eller bæredygtige.
Så hvis du gerne vil arbejde for et samfund som er økonomisk stabilt, helt uden at gøre noget andet end hvad du plejer, kan du tage en snak med Merkur om hvad de kan tilbyde dig.

Indtast dit telefonnummer her, så ringer Merkur dig op til en helt uforpligtende samtale.

(Det er vigtigt at du kontakter Merkur gennem vores side, på den måde kan vi sørge for endnu flere miljøvenlige og gratis flyttekasser)

 

Hvad er en økonomisk boble?

Kort sagt er en økonomisk boble, et fænomen der opstår når der bliver spekuleret med penge, på alt for usikre markeder. Samtidig er de penge der bliver spekuleret for, ‘gearet’ for meget.

Hvad er gearing tænker du så? Gearing vil sige at en bank f.eks. har 100kr liggende i fysiske kontanter i en bankboks. Disse penge kan en bank nu låne ud til dig og mig, hvilket er en god ting. Penge er i høj grad er digitale, så en bank kan låne de samme 100kr ud til to forskellige mennesker.

De originale 100kr er nu to steder på samme tid, derfor har de en gearing på 2. Dette er i sig selv ikke så slemt. Problemet opstår når en bank har en gearing på over 30. Når gearingen bliver så høj vil banken komme i problemer, hvis der er bare en smule nedgang i markedet. For pludselig vil folk måske hæve deres penge, men fordi de samme penge er lånt ud 30 gange, kan folk, der troede de havde penge, nu ikke længere få adgang til dem fordi de ikke eksisterer.

Dette er en meget kort og simpel version af forklaringen på, hvad der er med til at skabe økonomiske bobler.

Den gode nyhed er, at du slet ikke behøver at vide præcis hvad en økonomisk boble er for at undgå at det sker i vores samfund. Du skal bare vælge en bank som er ansvarlig og ærlig.

merkur logo

Merkur Andelskasse er ikke bare hvilken som helst bank. De er faktisk helt unikke. For det første har de et offentligt og fastlagt mål omkring deres gearing (pssst! den er mellem 6-7).

For det andet kan du se alle de investeringer og erhvervsmæssig finansiering de laver på et samlet kort. (http://minepengegoergavn.dk/) Det vil sige at du ikke længere skal bekymre dig, om de penge du har stående på din bankkonto bliver brugt til at finansiere olieledninger, giftige industrier og grådige pengemænd.